Twee zussen met een passie voor authentieke brocante en antiek en vintage.

Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in onze webwinkel: Brocantezussen!

Annebeth: "Het is allemaal begonnen met de verzameling Maastrichts aardewerk van Mieke. Het duurde niet lang voor ze ook mij enthousiast kreeg. Nu gaan we samen op pad om te verzamelen. We hebben een bijzonder zwak voor servies, maar daarnaast ook meubelen en woonaccessoires, die een aanvulling zijn op de collectie.”

Mieke: "Alles is antiek en/of oud en origineel. We verkopen geen nieuwe spullen. Aan oude spullen zit een verhaal vast. Het heeft iets nostalgisch, het heeft karakter en het is altijd uniek! We zoeken naar een mix van stijlen, en dat gaat vanzelf, omdat we ook allebei een verschillende smaak hebben. Landelijk, soms romantisch, vintage. Alles waar ons hart sneller van gaat kloppen!

We gaan het liefst naar Frankrijk,Engeland en naar de Oosterburen. Daar struinen we markten af en vinden we bijzondere adresjes. Maar ook in Nederland en België hebben we vaak bijzondere vondsten. We gaan regelmatig op pad, en dat houdt ons aanbod actueel. Iedere week zult u iets nieuws op de site treffen. 

De laatste jaren ook steeds meer vintage, jaren 50 / 60 en 70. Combineren van stijlen en periodes kan heel goed. Voor tips en advies mag u ons altijd benaderen...

En bent u op zoek naar dat ene ontbrekende stuk van uw verzameling, plaats een zoekopdracht en we gaan op jacht!

Veel plezier op onze site

Annebeth en Mieke!

 

Hieronder een kijkje in de servieskast van de Brocantezussen!

Mieke: "Na een lange tijd het roomwitte Maastrichtse servies te hebben gebruikt, was ik toe aan iets anders. Nu gebruik ik al jaren het Copenhague servies. Dit is veelal door Boch gemaakt, maar ook in Frankrijk en Nederland... Heel klassiek, en erg gezellig op tafel. Heel chique met zilver en damast, maar ook gewoon voor dagelijks gebruik een erg praktisch en fijn servies. Leuk gecombineerd met stoer hout! Ik heb al heel veel verzameld en ben altijd op zoek naar bijzondere stukken. Soms zetten we wel eens iets op de site, want ik heb wel eens iets dubbel. Nou ja, geniet maar mee!"

Boch, decor Copenhague

Annebeth: "Voor bijzondere gelegenheden gebruik ik mijn passiflore servies. Ooit heb ik op een vakantie dit franse servies gevonden van Luneville. Het is een 100 jaar oud servies met een decor van passiebloemen. Erg speciaal. Moeilijk te vinden, maar dat maakt het verzamelen des te leuker! " Voor dagelijks gebruik heb ik het bruine oude franse aardewerk...  Af en toe een stukje eraf, een beetje verkleurd, daar zit ik niet mee, gecombineerd met Frans servies in oker met zwart in verschillende decors. Heerlijk afwisselen, je moet iets te kiezen hebben...

  

Luneville, decor Passiflore            Verschillende soorten Frans servies

                                                 in dezelfde kleurstelling.

                                                Van art deco tot vintage!                                    

 

De Brocantezussen staan ingeschreven onder KVK nummer 20149907 te Middelburg. Btw nummer is NL820478970B01

Nieuwste produkten